به گزارش خبرگزاری حوزه، ماه مبارک رمضان از مهمترین ماه ها در کلام قدسی حضرت تعالی به شمار می رود، از جمله مسائلی که این ماه را نسبت به سایر ماه ها ویژه کرده، ادعیه روزانه آن است. برای بهره مندی بیشتر از دعاهای روزانه، این خبرگزاری هرساله اقدام به نشر این دعا به همراه شرح و توضیح علما و اساتید حوزه کرده است، امسال نیز دهه اول آن توسط حجت الاسلام والمسلمین رمضانی شرح داده شد و در ادامه حجت الاسلام والمسلمین احمد احمدیتبار قائم مقام دبیرکل و معاون امور فرهنگی مجمع جهانی اهل بیت(ع) و از اساتید تفسیر حوزه علمیه قم به شرح دعاهای ده روز دوم این ماه مبارک پرداخته است.
«أَللَّهُمَّ طَهِّرْنِی فیهِ مِنَ الدَّنَسِ وَالْأَقْذارِ، وَصَبِّرْنی فیهِ عَلی کائناتِ الْأقْدارِ، وَوَفِّقْنی فیهِ لِلتُّقی وَ صُحْبَةِ الْابْرارِ، بِعَوْنِکَ یا قُرَّةَ عَیْنِ الْمَساکین؛
شرح دعا
اگر بخواهیم در مسیر کمال حرکت کنیم، با توجه به وضعیتی که ما داریم، هر لحظه ممکن است گرفتار آلودگی شویم؛ حتی در مسیر کمال که قدم برمی داریم، ممکن است گرفتا عُجب و تکبر شویم؛ حالت های مانند غرور و... که برای خودمان پیدا می کنیم، اینها ما را آلوده می کند و نمی گذارد در مسیر سعادت حرکت کنیم و لذا در این روز برای رسیدن به سعادت و کمال از خدا چند دعا را در خواست می کنیم؛ چیزی که سالک از خدا می طلبد این است: خدایا ما را از ناپاکیها و چرکهایی که در روح و جان ما است، پاک کن، به ما توفیق بده تا ما بتوانیم از آلودگیها نجات پیدا کنیم.
صبردر برابر شداید
خواسته دوم ما از خدای تعالی این است که خدا به ما توانایی و قدرت با مشکلات را بدهد، انسان در مسیر کمال که می خواهد برود، مرتب با مقدرات گوناگونی مواجه می شود که آنها آدمی را گرفتار می کند، لذا از خدا می خواهیم به ما در مقابل مشکلات و مصائبی که برای ما پیش می آید مقاومت و صبر بدهد و طلب سوم این است که خدایا من را مسیر در تقوا بودن موفق کن. توفیقی عنایت کن که مواظب اعمال و رفتارم باشم . کمّی و کاستی ها را جبران کنم، ببینم آیا آن عملی که انجام دادم، همان عمل بود که از من خواستی؟ لذا تقوا مرتبه ای از ایمان نیست بلکه همراه با ایمان، احسان و آزمایش است برای همین می گویم من را در امر تقوا موفق کن و از تو همراه و ابرار می خواهیم که با او نشست و برخاست داشته باشیم تا باعث رشد ما شود.
313/40